CE Markierung

Marcajul CE – garantia calitatii produsului

Profilele PVC Salamander produse in Germania sunt agrementate conform normelor germane si europene in domeniu.

Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, tara noastra are obligatia implementarii Directivelor UE in legislatia nationala. Astfel, din anul 2011 legislatia romaneasca in domeniul constructiilor prevede aplicarea acestui marcaj CE pe toate produsele executate deci si pe elementele de tamplarie

In fapt acest lucru se transpune in insotirea oricarui produs fereastra, usa sau panou de o Declaratie de conformitate si optional de aplicarea unei etichete cu simbolul CE pe produsul final.

Declaratia amintita reprezinta o dovada a respectarii normelor de executia a produsului precum si calitatea acestuia conform normelor europene. Este de remarcat faptul ca producatorul de ferestre si usi poarta intreaga raspundere in ceea ce priveste respectarea normelor si prin urmare calitatea produsului.

Amintim faptul ca existenta acestui marcaj CE pentru produsul fereastra sau usa este valabil nu numai datorita respectarii normelor de depozitare, transport, manipulare si executie a produsului, dar si prin folosirea de componente (profile, feronerie, sticla) care la randul lor corespund normelor europene.

Pentru implementarea marcajului CE Mediapress sprijina toti clientii sai atat prin furnizarea tuturor documentatiilor necesare, prin organizarea unor informari cu privire la noutatile din domeniu. Deasemenea va stam la dispozitie informatii privind procedurile si firmele specializate care pot sa va ghideze in procesul de agrementare.

Contact