Fabrica SALAMANDER

FABRICA UNDE SUCCESUL A DEVENIT TRADITIE

Profilele PVC SALAMANDER vin din cel mai bun loc.

SALAMANDER are productia de profile PVC pentru ferestre si usi dar si centrul logistic in Bavaria, cu o lunga istorie, decenii de experienta si know-how.

Salamander si pantofii au fost mult timp doua cuvinte inseparabile, ca si spiritul intreprinzator si inventivitatea care au caracterizat compania inca de la inceput.

Jakob Sigle, fondatorul viitoarei Salamander AG, a fost un pionier al fabricarii industrializate a pantofilor. In 1885 el si-a fondat firma in Kornwestheim, Germania sub numele de Jakob Sigle – Productie si depozit, toate sortimentele de pantofi .

Cautand un loc pentru a produce un material nou si inovator pentru pantofi el a cumparat o propietate in localitatea Turkheim din Bavaria in 1917. Aici a pus bazele a ceea ce este astazi Salamander Industrie Produkte GmbH. In 1936 compania dezvolta un material care este astazi numit pielea artificiala bounded leather. Continuand imbunatatirea acestuia si metodele de fabricatie a ajuns in curand liderul mondial in domeniu.

In 1960 incepe productia de materiale plastice cu realizarea unor tocuri pentru incaltaminte feminina. Apoi productia componentelor din plastic pentru diferite industrii se diversifica.

In 1973, ca parte din diversificarea companiei apare ramura de productie de Profile PVC extrudate pentru ferestre si usi.

In 1985 se introduce sistemul UNIVERSAL cu garnitura suplimentara de etanseizare, in 1996 SALAMANDER pune bazele sistemelor DESIGN iar in 1998 SALAMANDER lanseaza sistemele DESIGN: 2D, 3D, iD, mD. Au urmat sistemele JetLine, STREAMLINE si apoi in 2010 linia exceptionala BluEvolution.

Toate acestea dovedesc o extraordinara putere inovatoare, viziune si concepte clare despre piata si viitor precum si curajul managementului de a imbratisa si promova noul. Aceasta este filozofia din spatele unei companii independente aflata in prima linie a inovatiei tehnologice care scrie in continuare povestea unui succes.

Dupa cum vedeti, pentru SALAMANDER succesul a devenit o traditie pe care suntem gata sa o impartasim colaboratorilor nostri.

Harta